Lampa semnalizare contur galbena – unde si cand o utilizezi?

lampa gabarit galbena

Codurile de culoare la lampile gabarit sunt foarte clare in acest sens. Pozitionarea culorilor se face in asa fel incat sa fie foarte usor de depistat prezenta si directia oricarui vehicul dupa cum urmeaza.

Ce avertizeaza lampa semnalizare contur galbena?

De multe ori, lampile de gabarit sunt numite si lampi semnalizare contur pentru ca prin amplasare reveleaza dimensiunile oricarui vehicul pe care sunt montate. Aceste lampi agabaritice sunt montate pe toate laturele vehiculelor formand astfel un contur luminos cu avertizare vizuala a acestuia.
Culorile lampilor de gabarit dupa pozitia de montare a acestora:
– lampa semnalizare contur alba cu vedere din fata
– lampa semnalizare contur galbena cu vedere din laterala
– lampa semnalizare contur rosie cu vedere din spate
Utilizand aceste reguli stricte in pozitionarea lampilor de gabarit, orice conducator auto poate recunoaste dimensiunile unui vehicul si directia de mers ale acestuia.

Unde montam lampi semnalizare contur?

Prezenta oricarui autoturism, sprinter, camion, semiremorca sau remorca trebuie sa fie semnalizate corespunzator, in asa fel incat acestea sa fie vizibile pe carosabil. Bineinteles nu toate au aceeasi forma sau dimensiune, insa ca si culoare corespund pentru ca transmit aceeasi informatie.

La camioane si remorci, alegerea lampilor gabarit este destul de simplificata. Pentru ca nu este nici o diferenta de utilizare, orice lampa gabarit camion poate fi utilizata si la o remorca.

Astfel putem sa echipam atat camionul cat si remorca sau semiremorca cu aceleasi lampi agabaritice, Cele standard sunt compatibile atat pe camioane cat si pe remorci.

Cum am precizat mai sus, lampa gabarit galbena se monteaza in partea laterala a oricarui vehicul in asa fel incat aceasta sa fie vizibila din laterala. Este o avertizare luminoasa de culoare galbena care transmite conducatorilor de vehicule ca vehiculul al carui lampa galbena este vizibila, circula perpendicular.

Lampi semnalizare contur cu LED sau cu bec?

Poate ca pare o intrebare retorica dar totusi este foarte importanta. In primul rand trebuie sa cunoastem ce ofera ambele variante.

Este bine de stiut ca lampile cu bec sunt solutia veche si mai ieftina. Ca si sursa de lumina utilizeaza un bec incandescent si un abajur colorat. Avantajul mare este pretul redus ale acestuia. Dezavantaj, luminozitate mica, durata de viata redusa si un aspect vechi.

Lampile cu LED sunt deja intr-o categorie mai avansata. Dupa cum stim, lampile cu lumina LED au foarte multe avantaje fata de lampile cu bec.

Avantajele lampilor led sunt:

  • luminozitate mare
  • timp de raspuns scurt
  • eficienta maxima la un consum redus
  • durata de viata lunga
  • design modern

In general ca dezavantaj este enumerat pretul mai ridicat al acestor lampi dar pe langa avantajele oferite de sistemul de iluminare cu lumina LED, de multe ori pretul nu este un impediment. In magazinul nostru online puteti achizitiona lampi gabarit LED de 12V sau 24V.

× Cum te pot ajuta?