Cum sa alegi stopuri remorci – 3 criterii de alegere

stopuri remorci

Exista un numar mare de tipuri de stopuri remorci pe piata de piese si accesorii auto si camioane. Cand facem o alegere pentru remorca noastra este bine sa ne documentam suficient de mult ca sa putem face cea mai buna alegere posibila.

Aceste stopuri remorca sunt elemente esențiale pentru vizibilitatea si siguranța pe carosabil. Alegerea corectă a acestor lampi poate face diferența dintre o calatorie fara probleme și una cu evenimente neplacute.

Stopuri remorci dupa tipul de iluminare

Există o varietate mare de opțiuni disponibile pe piață, de la stopuri simple cu becuri obișnuite până la cele mai avansate cu tehnologie LED și până la 7 funcții diferite.

Stopuri remorci LED si bec

În ceea ce privește tipurile de stopuri remorci, acestea pot fi clasificate în mai multe feluri: in functie de tipul de iluminare, dupa forme si dimensiuni sau dupa complexitate, număr de funcții disponibile.

Noi comercializam doua tipuri de stopuri remorci in functie de tipul de iluminare. Acestea sunt cele mai raspandite si asigura necesitatile oricarei remorci:

  • stopuri remorca cu bec
  • stopuri remorca LED

Diferenta dintre aceste doua tipuri de iluminare este calitatea si puterea de iluminare a unei lampi dar si pretul de achizitie al acesteia. Avem un articol intreg despre de ce sa alegi lampi cu lumina led asa ca nu o sa parcurg din nou aceste informatii. Noi, de cele mai multe ori recomandam stopuri remorca cu led, in defavoarea celor cu bec.

Trebuie totusi sa amintim ca stopurile cu LED sunt o alegere populara in randul proprietarilor de remorci, datorita mai multor avantaje fata de stopurile cu becuri clasice. Printre acestea se numara: consumul redus de energie, luminozitatea mai mare, fiabilitatea sporita si durabilitatea mai mare.

Un alt avantaj al stopurilor cu LED pentru remorci este ca sunt mai usor de intretinut. In timp ce stopurile cu becuri clasice necesita inlocuirea periodica a becurilor si verificarea circuitelor electrice, stopurile cu LED nu necesita astfel de interventii. Aceste stopuri LED remorca sunt mult mai putin sensibile la vibratii si socuri, astfel incat sunt mai putine cazuri de defectiuni in timpul condusului pe drumuri denivelate.

Stopuri remorca dupa numarul de functii

Chiar daca diferenta dintre sistemul de iluminare tip bec și cel cu LED este importanta, putem avea in vedere si alte criterii atunci cand alegem un stop remorca. Un astfel de criteriu poate fi cel dupa numarul de functii pe care stopul o are. Există variante de la cele mai simple stopuri cu trei funcții până la cele mai complexe cu mult mai multe functii.

Numărul de funcții ale unui stop remorca variaza dupa necesitati, dupa tipul de remorca pe care acesta va fi montat. In majoritatea cazurilor, un stop remorca combinat, poate include următoarele funcții:

Stopuri remorca 3 functii

Stopurile cu trei functii pentru remorci includ în general, funcțiile esențiale de iluminare și semnalizare pentru deplasarea pe drumurile publice. Acestea sunt indicatorul de direcție, lampa de stop și lampa poziție spate.

Stopuri cu pana la 7 functii

În cazul în care doriti o iluminare mai completă puteti sa alegeti stopuri led remorci cu mai multe funcții. Acestea au o mai bună vizibilitate a remorcii pe timp de noapte sau în condiții meteo dificile. De exemplu, in cazul conditiilor meteorologice grele, lampa ceata poate fi de mare ajutor.

Alegerea unui anumit tip de stop remorca, depinde în mare măsură de nevoile individuale ale utilizatorului și de condițiile în care vehiculul va fi utilizat. Stopurile cu trei funcții pot fi suficiente pentru utilizarea obișnuită dar versiunile de stopuri remorci cu mai multe funcții asigura o iluminare completă și o siguranță sporită pe drumurile publice.

Stopuri in functie de tipul de remorca

Putem sa facem o clasificare a stopurilor de remorci si in functie de tipul de remorca pentru care sunt potrivite. Este normal, unele remorci sunt mai mici si au nevoie de lampi mai mici. Alte remorci au dimensiuni considerabile si necesita o vizibilitate mai buna si de aceea au stopuri mai mari ca si dimensiune.

Stopuri remorca 750 kg

Stopuri remorca 750 kg sau remorcute. Aceste stopuri sunt ideale pentru remorcile mai mici, cu o greutate de 750 kg. Aceste stopuri sunt proiectate sa fie de dimensiuni mici, compacte si usor de instalat, astfel incat sa nu ocupe mult spatiu pe remorca.

Stopuri LED platforma

Stopuri LED platforma: Aceste stopuri sunt proiectate sa fie utilizate pe platformele de transport marfuri. Aceste stopuri sunt de obicei mai mari decat cele pentru remorcile obisnuite si au mai multe functii, cum ar fi semnalizarea directiei si iluminarea numarului de inmatriculare.

Stopuri remorca camion sau semiremorca

Stopuri semiremorca concepute pentru a fi utilizate pe semiremorci. Acestia sunt remorci lungi si grele, folosite de obicei de camioane pentru transportul de marfuri. Aceste stopuri sunt de obicei mai mari si mai puternice decat cele pentru remorcile mai mici si sunt capabile sa ofere o mai mare vizibilitate in trafic.

Stopuri remorca camion: Aceste stopuri sunt concepute pentru a fi utilizate pe camioanele cu remorca, care sunt de deimensiuni mari, cu o capacitate de transport mai mare. Aceste stopuri sunt mai complexe si au mai multe functii.

Indiferent de tipul de stop pentru remorcă pe care îl alegeți, asigurați-vă întotdeauna că este de înaltă calitate și că respectă normele de siguranță în vigoare. De asemenea, este important să beneficiati de o instalare corectă și să faceți verificări regulate pentru ca stopurile sa functioneze în mod corespunzător.

× Cum te pot ajuta?