1. Ce sunt luminile de ceata si tipurile acestora

  In industria auto exista un interes deosebit de mare in a oferi o siguranta cat mai mare conducatorilor auto. Tocmai din acest motiv au aparut unele functii suplimentare cum sunt si luminile de ceata care au un rol de protectie pentru orice tip de vehicul. 

  Citeste >
 2. Stopuri remorca - cele mai uzuale triple remorci

  Oferta de stopuri remorca spate este foarte bogata. Pe piata de lampi auto se gasesc foarte multe tipuri de lampi spate pentru remorci, fiecare avand alta calitate si pret. Pentru cineva care nu cunoaste piata suficient de bine, oferta bogata poate crea confuzie, nestiind ce sa aleaga.

  De cele mai multe ori, clientul ajunge sa cumpere pentru vehiculul lui o remorca stema sau de orice alt tip, iar in cazul unei defectiuni la lampa va dori una compatibila. Aceasta este insa posibil sa fie una dintre cele mai scumpe alegeri.

  Am ales sa scriu acest mic articol despre stopuri remorca pentru a oferi informatii si alternative la triple remorci  originale.

  Caracteristici stopuri remorca 750kg

  Stopurile la remorcile pana la 750kg sunt de fapt lampi semnalizare spate combinate, de marimi medii si cu diferite functii. Acestea pot fi de la 5 functii pana la 7 functii, dupa constructia lor. Cele mai simple stopuri remorca

  Citeste >
 3. Lampa semnalizare contur galbena - unde si cand o utilizezi?

  Lampa semnalizare contur are rolul sa avertizeze prezenta vehiculului pe carosabil, din laterala. Citeste mai mult ..

  Citeste >
 4. Faruri tractor cu sau fara semnalizare

  Deseori cautam faruri tractor ce nu pot fi gasite in forma originala si avem nevoie de o alternativa la ele. In acest articol prezint cateva moduri prin care putem substitui produsul original cu alte produse de producator, gen piese aftermarket.

  Citeste >
 5. De ce este important sa ai proiectoare suplimentare?

  Categoria de proiectoare suplimentare include acele proiectoare care sunt utile dar nu sunt obligatorii pentru vehicule. Citeste mai mult....

  Citeste >
 6. Proiectoare de lucru - la ce sunt bune si cand sa le montam?

  Probabil nu toata lumea utilizeaza proiectoare de lucru dar cei care au, stiu valoarea acestora. Citeste mai mult

  Citeste >
 7. Inovatie si performanta cu lampa de semnalizare ft 500

  lampa de semnalizare ft 500 - inovatie si performanta

  Lampa de semnalizare spate FT 500 este o noutate in domeniul lampilor auto. Este o lampa hibrid construita pe sistem de iluminare cu bec care poate fi foarte usor modificata in sistem de iluminare tip LED.

  Inginerii proiectanti de sisteme de iluminare auto de la Fristom, au conceput o lampa de semnalizare cu bec, care are module separate customizabile pe sistem de iluminare tip LED. Aceste module se adauga la fiecare functie separat transformandu-le din lampi bec in lampi LED. Lampa este universala, recomandata pentru toate tipurile de camioane si remorci.

  Constructia lampii de semnalizare

  Citeste >
 8. In ce conditii utilizezi girofar galben pe vehicule?

  girofar galben pentru avertizare autospeciale deszapezire

  Sistemul de avertizare cu lumina intermitenta, emisa de dispozitive de iluminare tip girofar galben, are rolul sa avertizeze participantii la trafic sa circule cu atentie. Pe langa girofarul rosu si albastru care pot fi utilizate doar de autoritatile statului, girofarul galben are o larga utilizare in industria transporturilor. Utilizarea girofarurilor chiar si cu autorizatie, fara respectarea regulilor reglementate de lege sau utilizarea inadecvata a acestora, pot avea ca si consecinta diverse sanctiuni.

  Pe ce vehicule se poate monta girofarul galben?

  Girofarul galben poate fi utilizat la orice vehicul care se incadreaza in urmatoarele categorii:

  • autovehicule cu mase si/sau dimensiuni
  Citeste >
 9. Cand utilizam proiectoare ceata

  Majoritatea vehiculelor sunt echipate inca din fabrica, cu proiectoare ceata. Si acest lucru arata importanta acestor proiectoare foarte utile in cazul vremii nefavorabile, cu ceata densa.

  Citeste >