De ce este important sa ai proiectoare suplimentare?

proiectoare ceata auto camioane

Cand montam un proiector pe vehiculul nostru, ne gandim in primul rand la beneficiile aduse de acesta.

Putem sa ne punem intrebarea. Cat de importanta este aceasta lampa pentru vehiculul meu? Si aici fiecare raspunde dupa bunul lui plac si poate veni cu argumente pro si contra folosirii unei anumite lampi.

Proiectoare suplimentare de ceata?

Unele dintre cele mai raspandite proiectoare suplimentare sunt cele de ceata. Ele au un scop foarte precis si nu pot fi utilizate in alte scopuri decat cele pentru care au fost produse.

Deseori vedem autovehicule sau autocamioane ruland cu proiectoare ceata chiar daca conditiile meteorologice nu sunt nefavorabile. In acest caz, aceste proiectoare pot fi destul de deranjante pentru ceilalti participanti la trafic.

Legea spune clar ca proiectoarele de ceata pot fi utilizate doar in conditii meteorologice grele, ceata densa, ploaie torentiala sau viscol, cazul in care vizibilitatea carosabilului se reduce considerabil.

Proiectoarele de ceata sunt eficiente pe distante scurte, in imediata apropiere a vehiculului. Practic reveleaza orice denivelare a carosabilului sau orice obstacol iminent.

In cazul in care vehicolul ruleaza cu viteza mare, timpul de raspuns la obstacolul aparut pe carosabil este foarte mic pentru ca soferul sa poata raspunde. Din acest motiv, la utilizarea proiectoarelor de ceata se spune clar ca acestea se utilizeaza cu viteza redusa.

Merita sa montezi proiectoare suplimentare ceata?

La aceasta intrebare e greu de raspuns. Multi soferi sustin ca datorita acestor proiectoare au reusit cel putin odata sa ajunga acasa fara evenimente neplacute. Altii insa sustin ca ei nu au avut nevoie niciodata de proiectoare ceata si nu vad de ce si-ar monta astfel de proiectoare suplimentare.

Sunt zone in care fenomenul de ceata densa este mai des intalnit iar in aceste cazuri proiectoarele de ceata pot fi de mare ajutor. Nu numai ca poti vedea obstacolele din fata vehicolului dar devii mai vizibil pe carosabil.

Vizibilitatea pe carosabil este un aspect important. De multe ori se intampla accidente tocmai pentru ca fiind vizibilitate redusa, vehicolul nu a fost vizibil pe carosabil.

Numai cine a experimentat des vizibilitatea redusa pe carosabil poate sa aprecieze in intregime necesitatea proiectoarelor de ceata.

Vezi produsele din categorie Poriectoare suplimentare

Utilizarea corecta a proiectoarelor suplimentare de ceata

Pentru o eficienta maxima, proiectoarele suplimentare pentru ceata se utilizeaza doar in conditiile urmatoare.

  • Ceata densa
  • Vizibilitate redusa din cauze meteorologice nefavorabile, ploaie torentiala sau viscol

In alte cazuri, utilizarea proiectoarelor de ceata este interzisa si se sanctioneaza conform legii.

Cum se utilizeaza? La intalnirea fenomenului de ceata densa sau alte conditii meteorologice nefavorabile, reducerea vitezei de circulatie este obligatorie.

Vezi produsele din categoria Proiectoare ceata

Proiectoarele de ceata se pun in functiune si se circula cu atentie pana la destinatie. Proiectoarele de ceata vor revela orice obstacol din fata autovehicolului, astfel veti avea mai multa siguranta in circulatie.

Proiectoare suplimentare cu lumina de drum.

Proiectoarele cu lumina de drum sunt utilizate pentru o iluminare suplimentara a carosabilului. Deseori vedem diferite tipuri de vehicule ruland cu astfel de proiectoare suplimentare.

Aceste proiectoare suplimentare, in general au doua pozitii, lumina de conducere si lumina de pozitie. Scopul acestor lampi este iluminarea suplimentara a carosabilului si ridicarea vizibilitatii vehicolului.

Exista doua tipuri de astfel de proiectoare, cu lumina halogen si cu lumina LED. In functie de preferinte, puteti alege ce tip de proiector sa montati pe vehicolul dvs.

Unele proiectoare sunt special construite pentru camioane si tiruri, altele pentru vehicule mici. Proiectoarele din magazinul nostru online sunt proiectoare universale ce pot fi montate pe orice tip de vehicul si sunt omologate / certificate pentru utilizare atat in Europa cat si in Romania.

× Cum te pot ajuta?