La ce sunt bune proiectoarele de lucru si cand sa le montam?

proiectoare de lucru

Cum le sugereaza si numele, aceste lampi sunt speciale, in majoritatea cazurilor sunt utilizate doar pentru iluminarea imediata a spatiului de lucru langa vehicul.

Astfel vedem proiectoare de lucru echipate pe diverse vehicule, masini lente, motostivuitoare si autospeciale care necesita o iluminare buna a spatiului de lucru noaptea. Important este beneficiul pe care ni-l ofera acest proiector special, asigura o arie iluminata langa orice tip de vehicul pe care este montat.

De ce avem nevoie de proiectoare de lucru?

Cu toate ca deja a trecut iarna si noptile sunt mai scurte, proiectoarele de lucru inca pot fi foarte utile. Vara, de multe ori, intunericul tine doar 5-6 ore, perioada in care in general este repaus.

In perioada iernii, necesitatea acestor proiectoare creste, dar in ansamblu le putem utiliza in orice perioada a anului cand avem nevoie de o iluminare suplimentara langa vehicul.

Spun langa vehicul pentru ca aceste proiectoare sunt special concepute ca sa fie montate si utilizate pentru iluminarea unui spatiu de lucru.

Unde utilizam proiectoarele de lucru?

Probabil ca aceasta intrebare pare putin ciudata dar imediat o sa intelegeti exact motivul pentru care pun asa problema. Puterea si luminozitatea acestor lampi este atat de mare incat nu este recomandata utilizarea lor pe carosabil.

Doar acele proiectoare pot fi utilizate pe drumurile publice care sunt omologate pentru circulatie. Cu toate acestea, in orice alta situatie, in afara de condusul cu ele pe drumurile publice, sunt recomandate si utilizate cu foarte mult succes.

Echipate pe vehicule lente

Sunt anumite tipuri de proiectoare de lucru care sunt proiectate special pentru vehicule lente. Ofera o iluminare foarte buna a spatiului de lucru, astfel vehiculul poate lucra o perioada mult mai lunga pe zi.

De cele mai multe ori, proiectoarele de lucru se monteaza pe cabina vehiculului lent, sa ofere o arie de luminozitate cat mai mare in fata acestuia. Daca iluminarea trebuie sa fie in spatele vehiculului, atunci proiectorul este orientat in directia respectiva.

Exista proiectoare care nu se monteaza ci au un suport cu magnet si doar in timpul utilizarii sunt puse pe vehicul.

Datorita acestor magneti puternici, proiectoarele nu se deplaseaza din locurile unde sunt puse chiar daca vehiculul lucreaza intre timp.

Astfel de vehicule sunt tractoare, excavatoare, buldoexcavatoare, utilaje agricole si industriale, elevatoare, macarale si incarcatoare, toate aceste tipuri de vehicule pot fi echipate cu proiectoare de lucru.

Echipate pe vehicule 4×4 off road

Amatorii de off road, utilizeaza de foarte multe ori aceste tipuri de proiectoare pentru tuning. Cei care sunt amatori de senzatii tari deseori folosesc aceste proiectoare in paduri sau pe drumuri mai intunecate unde este necesara o iluminare puternica.

Sa conduci pe drumuri laturalnice, pentru senzatii tari, nu este pentru cei cu inima slaba, de multe ori ajungi in situatia ca ai nevoie de o iluminare buna a drumului si in aceste cazuri este posibil ca farurile si proiectoarele generale sa nu te ajute suficient.

In plus, daca se prelungeste putin iesirea si se insereaza, pe un drum de padure e mult mai mare intunericul si parca lampile standard nu te ajuta suficient. In acest caz sunt sigur ca te bucuri de ideea ca ai montat proiectoarele de lucru care sa-ti ofere vizibilitatea necesara.

Pe auto, moto si atv

Sunt foarte eficiente si in cazul in care le montam pe vehicule mici sau pe motociclete si pe atv-uri, daca acestea sunt utilizate mai mult pentru divertisment si nu pentru mersul pe drumurile publice.

Mersul la picnic se termina in general la un foc de tabara, cu muzica si distractie. In aceste cazuri, proiectoarele de lucru ale vehiculului cu care am venit, ne pot furniza o iluminare suplimentara. Creeaza o arie luminata puternic unde putem sa ne desfasuram activitatile de camping.

Aceste proiectoare sunt special concepute pentru iluminarea unei suprafete mari si nu pentru condus pe drumurile publice.

Recomandarea noastra este ca proiectoarele de lucru sa fie utilizate direct pentru ceea ce sunt concepute, adica pentru iluminarea unui spatiu de lucru ori pentru lumina mai puternica in cazul vehiculelor de agrement, in locurile in care se permite asa ceva.

× Cum te pot ajuta?